28 Mayıs 2014 Çarşamba

Araba, Bir Yatırım Aracı Değil

"Biliyor muydunuz? Araba, bir yatırım aracı değil. Yeni bir araba, anahtarını çevirdiğiniz anda yüzde 10-15 değer yitirir."

ÖZLEM DENİZMEN İle Para Durumu "CEBİNDE MUCİZE YARAT!"
adlı kitabından.

Piyangodan ve ya lotodan yüksek bir miktarda para kazanan insanların,
ilk önce, gidip araba satın aldığını biliyor musunuz, peki? Evet, para bir yatırım aracı değil. Kullanmaya başladığınız anda, artık "2.el" kabul ediliyor, bir gün sonra bile satmak isteseniz; satın aldığınız rakama satmanız mümkün değil. Buna rağmen; Türkiye'de "araba satın almak" bir yatırım aracı olarak görülüyor, ne yazık ki. Bunun yerine; uzun vadede değeri hiçbir zaman düşmeyecek olan "altın"a yatırım yatmak, çok daha mantıklı. Eğer, amacınız paranıza para katmak ise, tabii ki. Fiyatların yükseleceğini tahmin ettiğiniz bölgelerden ev ve ya arsa almak, çok daha mantıklı olacaktır, küçük bile olsa. Bunlar da naçizane fikirlerim.

Özlem Denizmen'in kitabını bir süredir okuyorum; henüz ortalarındayım gerçi ama şimdiye kadar okuduğum kadarıyla; güzel noktalara parmak basıyor. Paranızı yönetmek konusunda, bir "bilen"e danışmak isterseniz; yeni baş ucu kitabınız olmalı, derim.

Beril Öke Gülen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder