24 Ocak 2016 Pazar

Müstakbel Bir Ayrılık

"Müstakbel bir ayrılık, sizi bizden çabucak ayıracakmış
Efendim...

........................

Bu mısraları; basılı, basit, siyah-beyaz şekilleriyle biliyordum ama onları nihayet o altın sesin atmosferine, ışıltısına bürünmüş halde görebileceğimi düşündükçe, kalbim bir seyahatin başlangıcındaymış gibi çarpıyordu."


Marcel Proust / Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde



Nasıl tatlı bir anlatımdır bu böyle? "...... kalbim bir seyahatin başlangıcındaymış gibi çarpıyordu." :)
Gerçekten, seyahate çıkmadan önce, insanın içi mutluluktan ve heyecandan kıpır kıpır olmaz mı? Hem bir şeyleri unutmama telaşı hem vaktinde aracımıza yetişme endişesi hem de yeni yerler, şeyler görecek, yeni insanlar tanıyacak olmanın yani; bilinmezliğin verdiği merak, mutluluk ve tatlı heyecan duygusu.
Sanırım, Marcel Proust, bir kalp çarpıntısını, daha iyi betimleyemezdi.

Sevgiliyle "sizli-bizli" konuşulan, o kibarlığın, zarafetin doruklarındaki zamanlara maalesef ki denk gelememiş biri olarak; bugünkü ilişkilerdeki seviyesiz hitapları düşünmek dahi istemiyorum.

Marcel Proust, neredeyse her şeyi, sanal ortamda yaşadığımız, duygularımızı dahi sanal ortamda yazarak anlattığımız, yüz yüzeyken çok daha az konuştuğumuz / konuşabildiğimiz, bu "iletişim çağı"nda yaşasaydı; sevdiğinin sesini duyabilmenin kıymetini binlerce kez daha fazla anlardı, eminim ki.

Beril Öke Gülen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder